Trailen

Iedere hond kan trainen

Trailen in geschikt voor elk ras, groot of klein, jong of oud. Bij het speuren maken we gebruik van het natuurlijke instinct van de hond.
Iedere hond heeft een enorme behoefte om zijn neus te gebruiken. Het gebruik van de neus werkt stress verlagend en heeft dus een ontspannend effect op de hond. Hierdoor is speuren uitermate geschikt voor onder andere angstige, onzekere en reactieve honden. Onze trainingen zijn veelal individueel. Zo kan iedere hond bij ons trainen in een voor hem of haar veilige omgeving zonder contact te hoeven hebben met andere honden.

Heeft uw hond een lichamelijke blessure waardoor deze aan de lijn moet blijven of niet te veel belast kan worden? Ook dan is trailen een ideale manier om met uw hond samen aan de slag te gaan. Instructeur en geleider bespreken samen het kunnen van de hond en de daar voor ideale veilige trainingsomgeving.

We trailen altijd aangelijnd dus ook dove of blinde honden kunnen komen trailen. Hun neus werkt meer dan goed. Speuren is voor hen een leuke uitdagende bezigheid.

Nooit hetzelfde! 

We trailen onder verschillende weersomstandigheden, met wisselende ondergronden, in verschillende gebieden. Bijvoorbeeld in het bos, in de duinen, een woonwijk, winkelcentrum of industrieterrein.
Een hond leert om te gaan met deze verschillende situaties en gaat zelf keuzes maken. Uiteindelijk zal een hond zekerder worden tijdens de training en zelfstandiger te werk gaan.

Wat neem je mee naar een training? 

  • Een goed passend tuig voor jouw hond. Een passend tuig betekent dat deze de hond nergens belemmert in de bewegingsvrijheid. Ook is belangrijk dat het tuig niet te hoog op de borst zit waardoor het belemmert in de ademhaling.
  • Een 10 meter lijn. Deze kunt u de eerste trainingen lenen.
  • Een beloning in de vorm van een speeltje. Mocht uw hond een speeltje niet als beloning zien kunt u gebruik maken van zijn of haar favoriete snack.
  • Geur voorwerp/lapje met uw eigen geur hier aan in een plastic zakje.
    U kunt denken aan bijvoorbeeld een (stukje)oud t-shirt, een doekje, een sok, waterflesje.
  • Neem altijd water mee voor onderweg. Trailen is best intensief voor de hond. Door de hond tussen door te laten drinken blijven zijn slijmvliezen vochtig waardoor hij nog beter de geur kan opnemen.

Sporenlopers 

Dankzij de hulp van sporenlopers kunnen we de honden steeds weer nieuwe geuren blijven aanbieden.

Lijkt het je leuk om eens te ervaren hoe het is om vermist te raken EN weer terug gevonden te worden door de honden? Of vindt je het gewoon leuk om buiten lekker actief bezig te zijn EN hou je ook nog eens van honden?

Dan ben je van harte welkom om eens een training bij te wonen als sporenloper voor onze speurneuzen!

Trailen is leuk, leerzaam en uitdagend voor hond en geleider! 

Meer informatie?

Aanmelden?