Detectie & Zoekwerk

Detectie & zoekwerk

Wat is detectie & zoekwerk?
Bij detectie training gaat de hond zelfstandig opzoek naar een specifieke stof, de deurbron. Het verschil tussen trainen en detectie is, is dat er bij detectie vrij gezocht mag worden en er geen spoor gevolgd hoeft te worden.
Je leert de hond een bepaalde stof zoeken. Tijdens de trainingen zijn dit bijvoorbeeld kaneel, vanille, kruidnagel of eekhoorntjesbrood.

In de praktijk worden detectie honden ingezet voor bijvoorbeeld drugs, verboden wapens, geld, bacteriën.

Waarom detectie & zoekwerk?
Werken met de neus is natuurlijk gedrag voor de hond. Iedere hond is hier toe in staat op zijn eigen niveau. Ongeacht ras of leeftijd. detectie & zoekwerk is lichamelijk geen fysieke inspanning waardoor pups & senioren deze trainingen ook prima kunnen volgen. 

Detectie voor de hond vergroot de focus en concentratie en is o.a. ook zeer geschikt voor onzekere honden om meer zelfvertrouwen op te doen. Maar uiteraard ook zeer geschikt voor de echte werkers om hun energie kwijt te kunnen en hun vraag om werk te beantwoorden.

Locatie
De detectie lessen worden o.a. gegeven op onze binnen locatie in Benningbroek. Verder is het zeer goed mogelijk om buiten in de omgeving aan de slag te gaan. Voor gevorderde teams blijven we uitdagingen zoeken door op diverse locaties te trainen. 

”Detectie is je hond leren een specifieke deurbron te herkennen, te zoeken & te verwijzen.”

Meer informatie?

Aanmelden?