Puppy socialisatie

Bij het socialiseren van je pup ga je samen met je pup de wereld verkennen. Je gaat kennis maken met alle dingen die hij in zijn leven gaat tegenkomen. Onverwachte geluiden, diverse mensen, andere dieren, drukte, onbekende situaties, verkeer & verschillende omgevingen.

Een pup kan in zijn latere leven moeite krijgen met situaties / vaardigheden als hij hier in de socialisatiefase geen kennis mee heeft gemaakt. Honden kunnen hier niet alleen angstig of onzeker op reageren, maar ook voor de verdediging kiezen. Belangrijk is het om deze situaties op te blijven zoeken met de hond. Zo worden deze situaties / vaardigheden ”gewoon” voor de hond en kan je dus met een ontspannen hond op stap.

Deze socialisatie fase is dus heel belangrijk. Juist op deze leeftijd leert de hond razendsnel en daar moet je gebruik van maken! Tijdens de trainingen werken we aan het ontwikkelen van een sociaal stabiele hond. Een goede fokker begint in de eerste 8 weken al met de socialisatie. De tweede 8 weken is het aan de eigenaar om verder aan de slag te gaan met het socialiseren.

Voor de eigenaar is het heel belangrijk om goed na te denken over wat hij later allemaal met zijn hond wil gaan doen en waar je hem deelgenoot van wil maken in jou leven. Reis je vaak met het openbaar vervoer en ben je van plan om je hond dan mee te nemen? Of zou je graag je hond regelmatig mee nemen voor een kopje koffie op een terras? Dan is het handig als je deze vaardigheden vanaf pup af aan gaat trainen en vooral blijft herhalen.

Vergeet niet: de grootste dagbesteding van een pup is slapen!

Wat kunnen wij voor u betekenen ?

  • Het aanleren van diverse commando’s op een leuke manier
  • Wandelen zonder trekken
  • Trainen op een locatie naar wens (openbaar vervoer, markt, terras, tuincentrum)
  • Bezoeken van een losloop gebied & kennis maken met andere honden.
  • Leren kijken naar de hondentaal
  • Training in de eigen omgeving
  • Bench training

Meer informatie?

Aanmelden?