Rust & Relax

Een Rust & Relax  training staat voor zelf- en prikkelbeheersing. Dit is één van de belangrijkste dingen die je je hond kunt leren. Dit houdt in dat je hond zich kan beheersen in bepaalde situaties zonder dat wij daar een commando voor hebben gegeven.

We leren de hond zelfstandig na te denken en beslissingen te maken, maar ook te wachten op een aanwijzing van de baas in plaats van dat hij enthousiast en onbeheerst ergens op af stormt.

Zelf beheersing begint bij jezelf!

Wij kunnen onze hond geen zelfbeheersing leren als wij, de geleiders, zelf deze vaardigheid niet beheersen. Geduld en rust zijn het codewoord voor een succesvolle samenwerking tussen hond en geleider.

Tijdens deze manier van trainen leert je hond zelfstandig nadenken en beslissingen maken. Alle oefeningen worden zonder druk aangeboden. Wanneer dit niet op deze wijze aangeleerd wordt spreken we van opgelegd of afgedwongen gedrag en niet van zelfbeheersing.
B
ovendien is het  tenslotte de bedoeling dat het vooral leuk blijft voor de hond en de geleider!

Alle oefeningen voeren wij uit in rust en zonder het geven van commando’s. Dit is voor de meeste honden en geleiders een nieuwe manier van trainen en een enorme uitdaging!

Meer informatie?

Aanmelden?